Μαθητές συναντούν τον Γιώργο Χατζημαρκάκη στις Βρυξέλλες, Ζωντανή μετάδοση

Δείτε σήμερα στη 13:00 σε ζωντανή μετάδοση από το Livezone.gr τη συνέντευξη του Γιώργου Xατζημαρκάκη μαζί με μαθητές από την Άρτα, την Οξύνεια αλλά και Έλληνες μαθητές του Bελγίου

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης
Βιογραφικό

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1966 στο Duisburg της Γερμανίας.

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) από το 2004. Έπειτα από την αλλαγή στα μέσα της θητείας στις αρχές του 2012, έγινε μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, και αναπληρωματικό μέλος των Επιτροπών Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT). Ο Γ. Χατζημαρκάκης προεδρεύει της αντιπροσωπείας του ΕΚ για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Διετέλεσε Συντονιστής του ALDE στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού και, μεταξύ άλλων, Εισηγητής για την απαλλαγή της Επιτροπής 2009.

Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) από το 2004 έως το 2011, ο Γ. Χατζημαρκάκης έχει εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη οδηγιών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, κυρίως σε θέματα καινοτομίας (CIP) και βιομηχανικών πολιτικών, ειδικά στη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως επίσης στην εκπαίδευση και στην έρευνα (ΕΙΤ). Άλλο ένα σημαντικό θέμα ήταν η Έκθεση για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στην αγορά ενέργειας (REMIT/ITRE).

Σε εθνικό επίπεδο, ήταν μέλος του Συμβουλίου του FDP μέχρι τον Μάιο 2011 και Γενικός Γραμματέας στην περιφέρειά του το Σάαρλαντ από το 2002 έως το 2010. Από το 2010 προεδρεύει του Φόρουμ του προγράμματος του κόμματος για τη Δημογραφία και την Ένταξη, συζητώντας φιλελεύθερες ιδέες σε αυτό τον τομέα σε σχέση με το νέο πρόγραμμα του κόμματος από το 2013 και μετά.

Ο Γ. Χατζημαρκάκης είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (WHIA) και Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW).

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης σπούδασε γεωργία και πολιτικές επιστήμες στη Βόννη και την Οξφόρδη.

Μιλά γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

————————————-

Από το 2006, ο κ. Χατζημαρκάκης είναι μέλος του Φαρμακευτικού Φόρουμ, μιας ομάδας υψηλού επιπέδου σχεδιασμένη να παρέχει μία πολιτική εντολή για θέματα σχετικά με τη δημόσια υγεία. Δημιούργησε τον Ευρωπαϊκό Κύκλο Επιστήμης Ζωής (ELSC), μια πλατφόρμα με σκοπό να διεξάγονται συζητήσεις για θέματα σχετικά στα πλαίσια των βιοεπιστημών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Διακρίσεις:

Βραβείο Επίτιμου Προέδρου της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης (2009)

Ευρωβουλευτής της χρονιάς στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας, απονέμει το Parliament Magazine (2008)

Ετήσιο βραβείο Ειρήνης και Διαπολιτισμικού Διαλόγου, απονέμει το COJEP (Conseil de la Jeunnesse Pluriculturelle, Στρασβούργο, 2007)

Συγγραφικό έργο:

Ευρωπαϊκός Πατριωτισμός, (Europäischer Patriotismus – Unsere Interessen zwischen USA und China, LIT-Verlag), κυκλοφόρησε στα Γερμανικά το 2007

Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, (Europäischer Grundvertrag 2002, Bouvier Verlag, Bonn), κυκλοφόρησε στα Γερμανικά το 1996

Το συγγραφικό έργο του Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη περιλαμβάνει πολιτικές πραγματείες καθώς και πολλά άρθρα σε διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες.