Η Επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στο livezone.gr

Τελετή Έναρξης Ελληνικής Προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΣήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ξεκινά επίσημα η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. José Manuel Barroso και τους Επιτρόπους στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα παρατεθεί γεύμα εργασίας.

Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των Επιτρόπων και των μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό την συμπροεδρία των κ.κ. Σαμαρά και Barroso, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, ανά θεματική ομάδα, μεταξύ των Επιτρόπων και των μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Barroso, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας θα λάβει χώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία. Το livezone.gr θα μεταδώσει ζωντανά την εκδήλωση.