ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ συναυλίας με παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου ώρα 20:30 στη Μονή Λαζαριστών.

Συναυλία, Πολιτείας Πολιτισμού στη Μονή Λαζαριστών by papmedia
Η «Πολιτεία Πολιτισμού», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου,  στις  20.30μμ, παρουσιάζει στη Μονή Λαζαριστών, ένα οδοιπορικό, με εικόνες και  μουσική  από τα σοκάκια και τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης,

Ελληνικά παραδοσιακά, ρεμπέτικα, και λαϊκά δένουν αρμονικά με τα  έντεχνα τραγούδια, από την Ορχήστρα Κοσμικής Ελληνικής Μουσικής (Ο.Κ.Ε.Μ), υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γεώργιου Πατρώνα.  Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό  μουσικό ταξίδι με επένδυση παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους της Κωνσταντινούπολης, ένα ταξίδι –επιστροφή, σε τόπους και μουσικές, που προσδιορίζουν την καταγωγή, την αγάπη για μια πόλη, μια ιστορία. Μουσική της Ρωμιοσύνης που μέσα στους αιώνες γαλούχησε, μόρφωσε και ψυχαγώγησε γενιές και γενιές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει κυρίως πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και μάλιστα με τη συμμετοχή του κοινού. Στην αρχή θα προβληθεί ένα σύντομο ντοκιμαντέρ με την «Ιστορία του Χαμένου Λιμανιού της Κωνσταντινούπολης», που ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του σταθμού μετρό στο YENIKAPI, και στη συνέχεια, επιλεγμένες συνθέσεις με παραδοσιακά ρωμαίικα τραγούδια της Πόλης από γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της χώρας μας, με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα μουσικό ενθύμιο άσβεστης μνήμης. Ο πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και ενώνει τους λαούς και τα έθνη. Είναι ένας σημαντικός παράγων σφυρηλάτησης φιλικών σχέσεων, αμοιβαίας κατανόησης και προσεγγίσεως των λαών. Ακριβώς το αντίστροφο, δηλαδή, ντοκιμαντέρ με τα ευρήματα του Μετρό Θεσσαλονίκης και παρουσίαση φωτογραφιών και αντίστοιχου μουσικού προγράμματος –συναυλίας με ανακλήματα της πόλης μας πρίν την ανταλλαγή των πληθυσμών, θα παρουσιάσουμε στην Κωνσταντινούπολη σε επίσημη εκδήλωση στις 09 Μαίου του 2015, σε συνεργασία με τις ομόλογές επιχώριες αρχές της Π.Κ.Μ..

 

Η ως άνω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Π.Κ.Μ, Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, και του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, και είναι με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσίαση εκδήλωσης: κ. Ιωάννα Λίλη

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

 *Α΄ Μέρος: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 *Β΄ Μέρος: ΠΡΟΒΟΛΗ 20ΛΕΠΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΠΟΥΛΗΣ

Με σχολιασμό από την Δρ.  Γκιρτζή Μαρία, Αρχαιολόγο- καθηγήτρια ΕΑΠ

*Γ. ΜΕΡΟΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (Ο.Κ.Ε.Μ.)

Αϊβαζίδης Παναγιώτης       Κανονάκι

Μανανά Νεκταρία              Ούτι

Μισοκέφαλου Εύα              Ούτι

Παπαγεωργίου Νεκτάριος  Κλαρίνο

Σεκέρογλου Στέφανος        Βιολί

Στεφανίδης Αλέξης             Λύρα, Κρουστά

Τρυφιάτη Σταυρούλα          Καβάλι

 

Συμμετέχει το τμήμα χορού «Κουριωτών»